Wat is authenticatie?

Authenticatie (niet te verwarren met Authorizatie) is het kenbaar maken wie u bent in een bepaald systeem. Wanneer u inlogt met een emailadres en bijbehorend wachtwoord op een bepaalde website spreken we van Authenticatie. Een toevoeging hierop om het proces beter te beveiligen is multifactor authenticatie. Banken bijvoorbeeld gebruiken dit doormiddel van een extra kastje waarop u moet inloggen met uw pincode. Een andere methode is dat u een code op uw mobiel krijgt doormiddel van een SMS.

Authenticatie kan op verschillende manieren aangevallen worden. Zo worden veel websites continue bestookt met gebruikersnamen en wachtwoorden door hackers om proberen in te loggen. Daarnaast zijn netwerken het doelwit van malware dat keyloggers gebruikt om zo achter uw inloggegevens te komen. Deze en vele andere methoden zullen wij op controleren gedurende de audit om na te gaan of u zich hier voldoende tegen heeft beschermt.