Is mijn website veilig?

Is mijn website veilig?


Je hoort het tegenwoordig geregeld in het nieuws voorbij komen. De website van een bedrijf is gehackt waardoor kwaadwillenden persoonsgegevens of andere gevoelige data buit hebben gemaakt. Je wilt natuurlijk niet dat dit jouw website overkomt. Ook is het mogelijk om hiermee de veiligheids problemen op te laten lossen door een medewerker van MijnSecurityPartner.nl.

In samenwerking met MijnSecurityPartner.nl heeft MijnHostingPartner.nl speciaal voor haar bestaande én nieuwe klanten een basispakket samengesteld. Voor slechts € 275,00 (exclusief BTW) wordt jouw website gescand door een geavanceerde beveiligingsscanner van MijnSecurityPartner.nl.

De security auditors van MijnSecurityPartner.nl hebben een scanner geconfigureerd welke uitgevoerd zal worden op de websites van de klanten die zich hiervoor aanmelden. Deze scanner zal de website indexeren en naar veel voorkomende beveiligingsproblemen zoeken.


Er wordt gezocht naar de volgende problemen:

  • Injecties (Zoals; Command Injection / SQL Injection)
  • Defecte authenticatie
  • Gevoelige gegevensblootstelling
  • XML External Entities
  • Defecte toegangscontrole
  • Configuratiefouten
  • Cross - Site Scripting
  • Onveilige deserialisatie
  • Gebruik van componenten met bekende beveiligingsproblemen


Naar aanleiding van de resultaten van de scanner wordt er een rapport gegenereerd die je als website beheerder kunt gebruiken om de gevonden problemen op te lossen.

Er zijn ook dingen die je zelf kan doen om je website een stuk veiliger te maken. Voor WordPress is het bijvoorbeeld van belang dat je alles goed bijwerkt qua updates. Vaak zitten er namelijk security verbeteringen in deze updates waarmee je website ook direct een stuk veiliger wordt. Je kan WordPress op de volgende wijze bijwerken: WordPress updaten

Ook dien je er voor te zorgen dat er een SSL certificaat op je website beschikbaar stelt. Zo bied je je bezoekers de mogelijkheid om veilig te verbinden met je website. Je kan een SSL certificaat herkennen aan het slotje dat in de zoekbalk staat van je website.

Wil je meer informatie over deze scan of een van de andere diensten van MijnSecurityPartner.nl? Neem gerust contact met ons op via een ticket of de chat. Voor vragen kan je ook terecht bij de helpdesk van MijnHostingPartner.nl