Waarom een audit in uw interne netwerk?

Waarom een audit in uw interne netwerk?
MijnSecurityPartner

Waarom een audit in uw interne netwerk?

Waarom een audit in uw interne netwerk?

Weet u of uw bedrijfsnetwerk of ICT-omgeving wel volledig beveiligd is tegen hackers of andere kwaadwillenden van buitenaf? Het is een van de grootste beveiligingsrisico's van het moderne tijdperk dat al uw gegevens of de data van uw klanten ontfutseld kunnen worden. Stelt u zich voor wat er zou gebeuren met uw bedrijf als alle gegevens van uw klanten ineens bij de concurrent zouden liggen. Dat zou rampzalige gevolgen kunnen hebben voor u en uw bedrijf. Daarom is het verstandig om regelmatig een audit te doen van uw interne netwerk. Dan ziet u precies waar de risico's liggen in de beveiliging van uw netwerk - en kunt u er dus voor zorgen dat u bedrijfsnetwerk optimaal beveiligd wordt.

Het is belangrijk om uw interne netwerk te controleren

Wanneer we denken aan beveiligingsrisico's van uw ICT-omgeving, dan wordt er normaal gesproken gauw gedacht aan hackers of andere kwaadwillenden van buitenaf. Dat zijn natuurlijk problemen waar we rekening mee moet houden, maar een ander - vaak over het hoofd gezien - probleem is dat voor interne gevaren. Want wat kan er gebeuren als een ontevreden werknemer zijn ontevredenheid uit door te gaan sleutelen met uw beveiligingssoftware? Dat zou ook rampzalige gevolgen kunnen hebben. Of bijvoorbeeld een leverancier die toegang heeft via een portal tot uw netwerk. Ook deze zou wijzigingen aan kunnen brengen. En het hoeft niet eens te zijn tot uw leverancier slechte bedoelingen heeft, maar het kan ook zijn dat hij zelf gehackt is, en dat kwaadwillenden via hem uw netwerk willen aanvallen.

Al met al zijn er dus genoeg redenen om uw interne netwerk een audit te geven, zodat u zeker weet dat uw netwerk optimaal beveiligd is en u zo min mogelijk risico loopt op beveiligingsprobleem of gestolen gegevens.

Kies voor een interne audit van MijnSecurityPartner.nl

Bij MijnSecurityPartner.nl kunnen wij een audit doen voor uw netwerk. Hierbij nemen we een kijkje waar precies alle gevoelige punten liggen in de beveiliging -en wat er gedaan kan worden om deze beter te beschermen. Zeker als uw regelmatig uw software update, is een audit aan te raden. Want misschien was uw netwerk een half jaar geleden nog wel volledig up-to-date, de ICT-omgeving verandert snel en het is daarom belangrijk om regelmatig een audit te doen zodat u zeker weet dat uw netwerk nog veilig is.

Alle data die wij tijdens de audit verzamelen over de beschikbaarheid van gevoelige informatie, beveiligings- en configuratie problemen van uw systemen en services, wordt netjes in een rapport beschreven. Zodat u gemakkelijk in kunt zien waar de potentiï«le problemen liggen. Als u interesse heeft in een interne audit, neem dan contact op met mijn securitypartner of vraag direct uw offerte aan op onze contactpagina.