Uw netwerk beveiligd van buitenaf

Uw netwerk beveiligd van buitenaf
MijnSecurityPartner

Uw netwerk beveiligd van buitenaf

Uw netwerk beveiligd van buitenaf

Als u een netwerk heeft in uw bedrijf zijn er verschillende manieren waarop u deze kunt beveiligen. De meest gebruikte vorm van beveiliging is interne beveiliging, denk bijvoorbeeld aan Firewall, een antivirusscanner, of andere zaken die uw ICT heeft opgezet om, van binnenuit, uw netwerk te beschermen tegen aanvallen. Wat veel bedrijven echter over het hoofd zien is uw netwerkbeveiliging van buitenaf. Op deze pagina leert u wat dat precies inhoudt - en hoe u uw netwerk het beste van twee fronten kunt beschermen.

Weet u hoe uw netwerk precies in elkaar zit?

De eerste stap die u helpt met het beschermen van uw netwerk van buitenaf, is dat u goed weet hoe uw netwerk precies in elkaar zit. Waarschijnlijk heeft u wel een website die in contact staat met het internet. Belangrijk is dan bijvoorbeeld dat de webserver geen contact mag maken met de PC van uw administratieve medewerkers. Mocht iemand dan uw webserver of website hacken, dan kan hij in ieder geval niet bij uw interne netwerk.

Het belangrijkste is dus dat de connecties tussen verschillende delen van een netwerk - of toegang van buitenaf (zoals in het voorbeeld van de webserver) goed in kaart zijn gebracht. Zodat alleen de onderdelen die met elkaar in contact moeten zijn, deze toegang hebben. Anders loopt u onnodig risico. Uiteraard moeten deze verbindingen ook beveiligd zijn.

Wij helpen u met het in kaart brengen van uw netwerk en waar de verbeterpunten liggen

Het is vaak lastig voor uzelf, op uw ICT-afdeling, om deze verbindingen en connecties goed in beeld te krijgen. De reden daarvoor is dat u er zelf in zit en dus moeilijk objectief hiernaar kunt kijken. Daarom kunt u gebruik maken van onze netwerk beveiligingsdienst. Hierbij gaan wij precies het netwerk langs - en kijken welke verbindingen deze allemaal heeft met zaken die hierbuiten liggen. We brengen dit netjes in kaart, zo dat u weet waar uw netwerk verbinding maakt. Daarnaast geven we u een overzicht van alle verbeterpunten, met aanbevelingen hoe u deze beter kunt beveiligen. Op deze manier zult u uw netwerk dus van twee kanten veiligstellen. Het interne netwerk zorgt ervoor dat, mocht er iets misgaan, dit snel en zonder problemen wordt opgelost. En het is vaak ook verstandig om ervoor te zorgen dat uw netwerk van buitenaf al goed beveiligd is.

De beste manier om veiligheidsproblemen in uw netwerk op te lossen, is door ervoor te zorgen dat deze niet voorkomen op de eerste plaats. Daarom is het van groot belang om regelmatig een check te doen om te kijken of het netwerk nog goed beveiligd is. Als u interesse heeft om een netwerk van buitenaf te beveiligen, neemt u dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag verder met het optimaal beveiligen van uw bedrijf netwerk.