Periodieke audit

Periodieke audit
MijnSecurityPartner

Periodieke audit

Periodieke audit

De ICT wereld zit vol met ontwikkelingen. Er gaat geen dag voorbij, of er wordt nieuwe software gemaakt - maar ook hackers en andere kwaadwillenden zitten niet stil. Als uw ICT, bedrijfsnetwerk of applicatie een paar maanden geleden nog volledig beveiligd was, dan kunnen er nu al gaten zitten. De kans op een datalek zit natuurlijk in een klein hoekje, maar kan wel desastreuze gevolgen hebben voor uw bedrijf, uw klanten en misschien voor u zelf persoonlijk.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw ICT continu up-to-date is, is door deze ook continu te testen. En dat is precies wat de periodieke audit van MijnSecurityPartner.nl te bieden heeft.

Uw bedrijfsnetwerk, ICT of applicatie wordt voortdurend aangepast

Of u nu een applicatie heeft of een bedrijfsnetwerk runt, dan brengt u hier waarschijnlijk om de zoveel tijd een update vooruit. De ICT staat niet stil, en er moeten continu nieuwe functies worden toegevoegd - maar ook extra beveiliging in worden aangepast tegen nieuwe hacktechnieken. Logisch dus dat er regelmatig een check moet worden gedaan of alles nog wel veilig is.

Ook als u niet regelmatig een update uitbrengt, kan het alsnog verstandig zijn om een periodieke audit aan te vragen. Bijvoorbeeld als u veel gebruik maakt van wisselend personeel, of u heeft klanten en leveranciers die toegang hebben tot uw netwerk. Er hoeft namelijk maar één persoon te zijn die of met opzet, of per ongeluk, een wijziging maakt in uw netwerk, wat ervoor kan zorgen dat uw netwerk niet meer beveiligd is tegen zelfs de simpelste aanvallen.

De periodieke audit van MijnSecurityPartner.nl zorgt voor ervoor dat alles beveiligd blijft

In principe moet uw netwerk of applicatie bij iedere wijziging of update gecontroleerd worden. Bij elke wijziging wordt er namelijk iets in de code van de software veranderd - en het kan zijn dat het net dit stukje code is wat een kritieke zwakte in uw netwerk of applicatie veroorzaakt. Daarom is het van groot belang om ervoor te zorgen dat er regelmatig een security audit plaatsvindt.

Het is voor bedrijven zelf vaak lastig om dit goed te controleren. Waarschijnlijk heeft u geen speciaal personeel in dienst hiervoor, en omdat u zelf de aanpassingen heeft gemaakt, is het ook lastiger voor u om zelf de eventuele zwaktes hierin te vinden.

Bij MijnSecurityPartner.nl bieden wij u een periodieke audit die ervoor zorgt dat uw ICT of applicatie continu beveiligd is. We kunnen uw ICT netwerk controleren voor veel voorkomende openingen - maar we kunnen ook wat dieper graven om ervoor te zorgen dat uw netwerk volledig beveiligd is.

Als u interesse heeft in de periodieke audit, dan kunt u gerust contact opnemen met ons. Of als u meer informatie wilt, neemt u dan een kijkje de pagina van onze periodieke audit.