Het nieuwe privacy akkoord tussen de VS en de EU.

Het  nieuwe privacy akkoord tussen de VS en de EU.
MijnSecurityPartner

Het nieuwe privacy akkoord tussen de VS en de EU.

Met ingang van het nieuwe jaar komen er nieuwe wijzigingen de aankomende maanden om de privacy te waarborgen van de Europese burgers. Dit betreft de data die van Europese burgers op Amerikaanse servers staat. De privacy is hiervan op dit moment niet gegarandeerd of gewaarborgd.  Amerikaanse servers waar Europese gegevens op staan vallen nu namelijk onder de Amerikaanse wetgeving.  Dus hier word op gesurveilleerd door de Amerikaanse overheid.
Er was een bestaand verdrag om dit tegen te gaan, namelijk Safe harbor. Echter is met Edward Snowden veel aan het licht gekomen waaruit blijkt dat het akkoord niet nageleefd werd door de VS.
De Europese waakhonden van onze privacy zijn hierdoor actie gaan ondernemen voor een nieuw verdrag waar de afspraken concreet en wettelijk worden vastgesteld. Amerikaanse bedrijven die nu omgaan met gegevens van Europese burgers moeten nu akkoord gaan met de verplichtingen die de EU stelt.
Als maatregeling voor de Europese burgers zal er een ombudsman worden aangesteld die speciaal voor klachten of geschillen over eventueel misbruik van de VS gaat. Zo heeft de Europese burger een vast aanspreekpunt. Op die wijze word er nog een extra drang op de wet gelegd voor de Amerikaanse bedrijven.
Wanneer u de data op de servers van MijnPartnerGroep.nl heeft staan dan staat al uw data in Nederland.  Met als enige uitzondering van onze partner MijnWordpressPartner.nl. MijnWordpressPartner.nl heeft als secundaire back-up een locatie in Amerika waar dit opgeslagen wordt.
Wat dit betekend is dat de secundaire backup op een lokatie in Amerika staat opgeslagen en dus onder de nieuwe wetgeving valt. Op deze wijze staat uw privacy hoog in het vaandel.
 

https://www.MijnSecurityPartner.nl