CyberSecurity Awareness maand

CyberSecurity Awareness maand
MijnSecurityPartner

CyberSecurity Awareness maand

Sinds 2003 wordt elk jaar in CyberSecurity Awareness maand gehouden. Dit jaar doet MijnSecurityPartner.nl daaraan mee en hebben we een verlengde actie tot en met eind november. Bij MijnSecurityPartner.nl vinden wij de veiligheid van onze systemen, ons netwerk en onze producten erg belangrijk. We werken continu aan de veiligheid en optimalisatie van onze websites en systemen. Hier volgt een kort stappenplan van punten die je zelf na kunt gaan om de beveiliging van je account en hosting omgeving te verbeteren:

Maak gebruik van een sterk wachtwoord

Klinkt natuurlijk voordehand liggend, maar het komt vaak voor dat gebruik gemaakt wordt van wachtwoorden die eenvoudig of in korte periode te raden zijn door geautomatiseerde processen. Maak daarom altijd gebruik van sterke wachtwoorden. Sterke wachtwoorden zijn via onze website te genereren onder het volgende adres: https://www.mijnhostingpartner.nl/random-password Doe dit overigens niet alleen voor je klantenpanel account, maar ook voor FTP accounts, e-mailadressen, database gebruikers en alle andere platformen waar je een gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt om in te loggen. Dit zorgt ervoor dat de voordeur goed beveiligd is en dat het erg moeilijk wordt gemaakt voor kwaadwillende om jouw account of inlog te misbruiken. Om dit nog verder te beveiligen kan je waar mogelijk ook gebruikmaken van twee factor authenticatie. Meer hierover hieronder.

Maak waar mogelijk gebruik van 2 factor authenticatie

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Wanneer je ergens in wilt loggen, bijvoorbeeld bij de bank, heb je een extra apparaat of je telefoon nodig om in te kunnen loggen in je account. Ook bij ons is dit mogelijk. Log in met je klantenpanel account, ga naar "Mijn gegevens" en dan de tab "Two Factor Authentication". Volg de stappen om 2FA te activeren. Je krijg direct 500 partnerpunten om uit te geven later in de loyalty shop! Met twee factor authenticatie heb je dus altijd de vereiste tweede check op je telefoon waar je eerst ok voor dient te geven. Zodra je deze melding ziet op je telefoon en je weet dat jij dit niet bent geweest dan kan je dit ook direct afwijzen. Geen login is dan mogelijk. Dit is uiteraard een belangrijke beveiliging om te hebben op je website gegevens en beheersysteem. Activeer het dus nu op jouw account bij MijnHostingPartner.nl en waar dit nog meer mogelijk is. 

Klik niet zomaar op links in een mail en open niet zomaar een bijlage

Als je een mailtje ontvangt, dan kan deze kwaadaardige links en/of bijlagen bevatten. Open deze daarom niet zomaar. Voor links is het redelijk eenvoudig te controleren of hij klopt. Browsers, maar ook programma's als outlook laten zien waar een link naartoe verwijst wanneer je je muis boven de link houdt. Houdt je muis dus eventjes stil boven de link, komt de tekst in de popover niet overeen met wat er in de tekst staat? Dan is het waarschijnlijk geen echte mail en moet je niet op de link klikken! Ben je niet zeker en wil je de aangegeven site toch bezoeken? Ga dan zelf naar je browser en type het adres zelf in (bijvoorbeeld van je eigen bank). 

Voor bijlagen is het lastiger te controleren. Hier is de vuistregel eigenlijk; als je geen mail verwacht dan is het ongewenst. Denk aan spookfacturen, heb je geen zaken gedaan met een bedrijf of is het moment van de mail anders dan anders? Neem dan contact op met het desbetreffende bedrijf door via de browser zelf naar de website van het bedrijf toe te gaan (niet door op links of telefoonnummers in de mail te klikken). Bij twijfel van een mail altijd navraag doen. Bij de diensten van onze partners hebben we bij onze hosting pakketten en diensten een zeer uitgebreide SPAM filtering en beveiliging op de email adressen zitten. Met deze uitgebreide SPAM filtering en controles op authenticiteit op DNS niveau zorgen we ervoor dat je hier minder last van hebt. Maar de kans op misleidende mails is helaas niet geheel te elimineren. Wees dus altijd op de hoede hiervoor en breng dit ook onder de aandacht van je medewerkers. 

Laat je (web)applicatie testen op beveiligingsproblemen

Om er zeker van te zijn dat jij jouw klanten een veilige omgeving aanbiedt, kun je jouw website laten testen op kwetsbaarheden. In verband met de Cyber Security Awareness maand hebben wij besloten om tot eind november 100 euro korting te bieden op al onze Web Audit pakketten bij MijnSecurityPartner.nl. Dat betekent dat je al een web audit kan laten uitvoeren vanaf 175 euro. De pakketten variëren van geautomatiseerde scans tot audits op maat door de onderzoekers van MijnSecurityPartner.nl.

Heb je nog vragen dan kan je altijd even contact opnemen met een van onze medewerkers via info@mijnsecuritypartner.nl